6 Mayıs 2024 Pazartesi BAŞKANLIK

SGK Heyeti Almanya’da Bilgilendirme Toplantılarına Katıldı


SGK Heyeti Almanya’da Bilgilendirme Toplantılarına Katıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı İsmail Ertüzün’ün başkanlığındaki heyet, SGK ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi tarafından ortaklaşa yürütülen Kayıtlı İstihdama Geçiş Programı (KİGEP) 3 kapsamında 23-25 Nisan tarihlerinde Almanya’nın Nürnberg ve Frankfurt şehirlerinde bilgilendirme toplantılarına katıldı. 

Almanya’da göçmenlerin çalışma ve sosyal koruma haklarına ilişkin düzenlemeler ile istihdam piyasasına katılımları konularında gerçekleştirilen toplantılara ILO Türkiye Ofisi yetkilileri de katıldı.

Nürnberg şehrinde bulunan Almanya Göç ve Mülteciler Federal Ofisi (BAMF) ile Alman Kamu İstihdam Kurumunda (BA) yapılan toplantılarda SGK Heyetini Grup Başkanı Julia Seısser ile Uluslararası İlişkiler Direktörü Michael van der Cammen kabul etti.

SGK Heyeti, KİGEP 3 programına fon sağlayan Frankfurt merkezli Alman Kalkınma Bankası (KfW) temsilcisi Portföy Yöneticisi Ahmed Hatem Shawky ile de görüşmeler gerçekleştirildi.

Toplantılarda Almanya’da göçmenlere ilişkin tüm yasal prosedürler ile entegrasyon ve dil eğitimi kapsamında yapılan çalışmalar, Job-Turbo Projesi, Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) konularında sunumlar gerçekleştirdi.

SGK Heyeti de Türkiye’de sosyal güvenlik uygulamaları ve yapılan çalışmalar ile KİGEP 3 hakkında bilgi verdi.

Başkan Yardımcısı Ertüzün ve beraberindeki heyet, çalışma programlarının devamında Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci ile Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer’i makamlarında ziyaret etti.

Başkonsoloslar da Başkan Yardımcısı Ertüzün’ün ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Çalışma Ataşeliklerinde görevli personelin de katılım sağladığı ziyaretlerde yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın sosyal güvenlik alanında en çok karşılaştığı konular ve talepleri iletildi.

Vatandaşların taleplerine ilişkin Kurumun yaptığı çalışmalar ve çözüm önerileri başkonsoloslarla paylaşıldı.


Resim Galeri


Video Galeri

#